Our history – PetroGaz
Σχετικά με εμάς
PetroGaz, μια ιστορία επιτυχίας από το 1953

Σχετικά με εμάς

PetroGaz, H αρχή μίας σπουδαίας ιστορίας

Ο Δρ. Ιωσήφ Κωνσταντίνος Δραγάν, ευρωπαϊστής εκ πεποιθήσεως αντιλαμβανόμενος τη δυναμικότητα της αγοράς Yγραερίου και ορμώμενος από την επίτευξη των στόχων της ButanGas Ιταλίας τη χρονιά εκείνη, έκανε το μεγάλο βήμα και ίδρυσε το 1953 την PetroGaz. Δύο χρόνια αργότερα, στην Θεσσαλονίκη, στην περιοχή Κουκλουτζά κατασκευάζονται οι πρώτες εγκαταστάσεις αποθήκευσης και διανομής Υγραερίου, που 14 χρόνια αργότερα μεταφέρονται στην περιοχή Διαβατών. Από τα πρώτα κιόλας χρόνια, η PetroGaz έχει έναν σημαντικό ρόλο στον ενεργειακό κλάδο, κάνοντας το όνομα της σχεδόν συνώνυμο της λέξης Υγραέριο στην Ελλάδα. Πολύ σύντομα από την ίδρυση της εταιρείας, το 1961, η μεγάλη εγκατάσταση της PetroGaz στον Ασπρόπυργο εγκαινιάζεται, και ξεκινά η ανάπτυξη στην νησιωτική και στην υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα. Ορμώμενοι από την μεγάλη επιτυχία των προηγούμενων χρόνων, η PetroGaz εγκαινιάζει νέες εγκαταστάσεις αποθήκευσης και εμφιάλωσης Υγραερίου σε όλη την Ελλάδα: Μυτιλήνη (1962), Κέρκυρα (1972), Πάτρα (1974-1975), Καλαμάτα (1974-1975), Πρέβεζα (1974-1975), Ηράκλειο (1980), Χανιά (1980), Χίος (1980), Ιωάννινα (1996), Λάρισα (1998), Αλεξανδρούπολη (2009). Το 2019, στα πλαίσια της συνεχούς ανάπτυξης της, ξεκινάει την λειτουργία του το πρώτο ιδιόκτητο πρατήριο Υγρών καυσίμων και Υγραερίου με τα σήματα της PetroGaz στην Λεωφόρο Αθηνών 384 στο Χαϊδάρι.
Το καταναλωτικό κοινό ανακαλύπτει χάρη στην PetroGaz, έναν νέο τρόπο θέρμανσης και μαγειρέματος, και κάπως έτσι αρχίζει η ταυτοποίηση του Yγραερίου με το όνομα PetroGaz στην Ελλάδα, δημιουργώντας ένα σπουδαίο παρελθόν αλλά θέτοντας και τις βάσεις για ένα σπουδαίο μέλλον.

Η PetroGaz σήμερα

Η PetroGaz σήμερα

H PetroGaz σήμερα είναι μέρος της Veroniki Holding, η οποία ιδρύθηκε το 2010 από την Daniela Veronica Gusa de Dragan ως τη μοναδική δομή συντονισμού όλων των εταιρειών του ομίλου Dragan.
Η Veroniki Holding, έχει παρουσία σε εννέα Ευρωπαϊκές χώρες (Ιταλία, Ελλάδα, Γερμανία, Ρουμανία, Αυστρία, Πολωνία, Σερβία, Ισπανία και Γαλλία), απασχολώντας 1420 εργαζόμενους, όπου δραστηριοποιείται με 36 οντότητες στους παρακάτω τομείς:

  • Εμπορία Υγραερίου (Βασική δραστηριότητα του Ομίλου)
  • Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
  • Ηλεκτρισμός και Φυσικό αέριο
  • Ναυτιλία
  • Ακίνητα
  • Ιατρική και Ευ Ζήν
  • Συσκευασία τροφίμων
  • Πολιτισμός και Διδασκαλία

PetroGaz: ένα ευρύ δίκτυο διανομής στην υπηρεσία του καταναλωτή

Η PetroGaz, αναπτύσσεται ραγδαία στο πέρασμα των χρόνων και γίνεται μέρος της καθημερινότητας του κόσμου. Μπαίνει στα σπίτια σαν μέλος της οικογένειας, τροφοδοτώντας με Υγραέριο χιλιάδες εμπορικές επιχειρήσεις, βιοτεχνίες, βιομηχανίες και πρατήρια Υγραεριοκίνησης. Το μεγάλο πλήθος των φιαλών, των δεξαμενών και των πρατηρίων Υγραεριοκίνησης της PetroGaz, προσφέρει άμεσες και εξαιρετικού επιπέδου υπηρεσίες που χαίρουν της εκτίμησης των καταναλωτών.
Σήμερα  συνεργάζεται με πάνω απο 12.000 πρατήρια διακίνησης εμφιαλωμένου προϊόντος, έχει εγκατεστημένες σε πελάτες της περισσότερες από  15.000 δεξαμενές χύμα προϊόντος, τροφοδοτώντας παράλληλα και  πολλά πρατήρια Υγραεριοκίνησης AUTOGAS σε όλη την Ελλάδα.

Υγραεριοκίνηση

Η PetroGaz προμηθεύει από τις εγκαταστάσεις της σε όλη την χώρα ,πρατήρια καυσίμων με Υγραέριο, εγγυώντας ασυναγώνιστη ποιότητα καυσίμου με ένα αποτελεσματικό σύστημα ανεφοδιασμού πρατηρίων Υγραερίου κίνησης. Αυτό αποδεικνύεται από το πολύ θετικά σχόλια που λαμβάνουμε τόσο από τους συνεργάτες μας, όσο και από τον τελικό καταναλωτή που επιλέγει Υγραέριο PetroGaz για τον ανεφοδιασμό του αυτοκινήτου του. Η PetroGaz χρησιμοποιεί όλες τις προηγμένες τεχνολογίες, πάντα με σεβασμό στους κανονισμούς που διέπουν την αγορά του Υγραερίου Κίνησης.

Ασφάλεια

Η PetroGaz, όλα αυτά τα χρόνια που δραστηριοποιείται στην Ελληνική αγορά Υγραερίου είναι γνωστή για την καινοτομία και την επίτευξη των υψηλότερων προδιαγραφών ασφάλειας, αποτελεσματικότητας και τεχνολογίας. Όλα αυτά επιτυγχάνονται, χάρη στον συνεχή εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων μας, πάντα σε αυστηρή συμμόρφωση με τους ισχύοντες κανονισμούς.

Η PetroGaz προχωράει στο μέλλον, χωρίς να ξεχνάει ποτέ την προστασία του περιβάλλοντος μέσω της υιοθέτησης ολοένα και πιο φιλικών προς το περιβάλλον λύσεων σε όλα τα στάδια παραγωγής, μεταφοράς και διανομής Υγραερίου.

Ακολουθήστε την PetroGaz σε