Εταιρεία

Εταιρεία

Κάποιες φορές συμβαίνει ένα προϊόν να παραπέμπει σε ένα εμπορικό σήμα σε τέτοιο βαθμό, ώστε στην αντίληψη του καταναλωτικού κοινού, το εμπορικό σήμα να ταυτίζεται με το ίδιο το προϊόν… Πίσω από μια τέτοια επιτυχημένη εικόνα, υπάρχει πάντα ένα σπουδαίο παρελθόν. Στην Ελλάδα, ο στόχος έγινε πραγματικότητα με πολλή δουλειά και επιμονή έτσι ώστε η ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ σήμερα να ταυτίζεται με το υγραέριο.

Ποιοι είμαστε

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Δραγάν, ευρωπαϊστής εκ πεποιθήσεως αντιλαμβανόμενος τη δυναμικότητα της αγοράς υγραερίου και ορμώμενος από την επίτευξη των στόχων της BUTANGAS Ιταλίας τη χρονιά εκείνη, έκανε το μεγάλο βήμα και ίδρυσε το 1953 την ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ.
Δύο χρόνια αργότερα, στην Θεσσαλονίκη, στην περιοχή Κουκλουτζά κατασκευάζονται οι πρώτες εγκαταστάσεις αποθήκευσης, που 14 χρόνια αργότερα μεταφέρονται στην περιοχή Διαβατών.
Το καταναλωτικό κοινό ανακαλύπτει χάρη στην ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ, έναν νέο τρόπο θέρμανσης και μαγειρέματος, …και κάπως έτσι αρχίζει η ταυτοποίηση του υγραερίου με την επωνυμία ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ.

 • 1961: εγκαινιάζεται η μεγάλη εγκατάσταση του Ασπροπύργου και ξεκινά η ανάπτυξη στα νησιά και στην υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα.
 • 1962: αρχίζει η λειτουργία της εγκατάστασης στη Μυτιλήνη.
 • 1972: ξεκινά η λειτουργία της εγκατάστασης στην Κέρκυρα.
 • Κατά τη διετία 1974-1975 μπαίνουν σε λειτουργία οι εγκαταστάσεις σε Πάτρα, Καλαμάτα και Πρέβεζα.
 • 1980: εξαγοράζει την εταιρεία “ΚΟΣΜΟΓΚΑΖ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.” και εξαπλώνεται στην Κρήτη (Ηράκλειο, Χανιά) και στη Χίο.
 • 1995: συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας “ButanGas Romania”. Επίσης δημιουργεί νέα εγκατάσταση στη Βιομηχανική Περιοχή της Πάτρας.
 • 1996: αρχίζει η λειτουργία της εγκατάστασης στη Βιομηχανική Περιοχή των Ιωαννίνων.
 • 1998: ξεκινά η λειτουργία της εγκατάστασης στη Βιομηχανική Περιοχή της Λάρισας.
 • 2009: εξαγοράζει την πλειοψηφία των μετοχών της εταιρείας “Eurogaz” με εγκαταστάσεις στην Αλεξανδρούπολη, κατέχοντας σήμερα το 91,85% του μετοχικού κεφαλαίου της.
 • 2010: συγχωνεύεται με την εταιρεία “ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΚΑΖ Α.Ε.”, απορροφώντας την τελευταία.
 • 2019: είσοδος της PETROGAZ ENERGY στην αγορά της Ηλεκτρικής Ενέργειας και του Φυσικού Αερίου.

Η ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ σήμερα

Η ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ αναπτύσσεται ραγδαία στο πέρασμα των χρόνων και γίνεται μέρος της καθημερινότητας του κόσμου. Μπαίνει στα σπίτια σαν μέλος της οικογένειας, τροφοδοτεί με υγραέριο χιλιάδες εμπορικές επιχειρήσεις, βιοτεχνίες, βιομηχανίες και πρατήρια υγραεριοκίνησης. Το μεγάλο πλήθος των φιαλών, των δεξαμενών και των πρατηρίων υγραεριοκίνησης της ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ, προσφέρει άμεσες και εξαιρετικού επιπέδου υπηρεσίες που χαίρουν της εκτίμησης όλων των πελατών της.
Η έδρα της ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ, βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας. Είναι μια επιχείρηση με 220 άτομα προσωπικό, με 12.000 πρατήρια διακίνησης εμφιαλωμένου προϊόντος, 15.500 δεξαμενές χύμα προϊόντος εγκατεστημένες σε πελάτες της, τροφοδοτώντας παράλληλα πρατήρια υγραεριοκίνησης AUTOGAS σε όλη την Ελληνική επικράτεια.
Η ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ πάνω από μισό αιώνα, έχει ριζώσει στη συνείδηση των Ελλήνων καταναλωτών, οι οποίοι την εμπιστεύονται και την προτιμούν. Ένας στους τρεις καταναλωτές που χρησιμοποιούν υγραέριο στην Ελλάδα, επιλέγει ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ.

Η διοίκηση της ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ αποτελείται από τους κ.κ.:
Γενική Διεύθυνση: Μεντζέλος Στέφανος
Διεύθυνση Εκμετάλλευσης & Τεχνικών Υπηρεσιών: Μυλωνάς Αναστάσιος
Οικονομική Διεύθυνση: Παπαδάκος Γεώργιος
Εμπορική Διεύθυνση: Μπελίτσης Σωτήριος
Διεύθυνση Ενέργειας & Ανάπτυξης: Πολυμενάκος Αθανάσιος

 

Ο όμιλος VERONIKI HOLDING

Ο όμιλος Veroniki Holding αποτελεί την βάση ενός συνόλου εταιρειών με παρουσία σε πάνω από 9 Ευρωπαϊκές χώρες, απασχολώντας περίπου 1500 εργαζόμενους σε διάφορους τομείς.

Οι τομείς που ο όμιλος Veroniki Holding δραστηριοποιείται είναι οι ακόλουθοι:

 • Εμπορία LPG (Liquefied Petroleum Gas)
 • Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
 • Ναυτιλία 
 • Ακίνητα
 • Ιατρικός Τομέας
 • ΜΜΕ
 • Κοινωνικές Δράσεις

Η βασική δραστηριότητα του ομίλου είναι η εμπορία και η διανομή υγραερίου με αποτελεσματικό και υπεύθυνο τρόπο σε όλη την Ευρώπη.
Βασική πεποίθηση του ομίλου Veroniki Holding είναι ότι το υγραέριο (LPG) θα συνεχίσει να είναι και στο μέλλον ένα από τα σημαντικότερα καύσιμα στον κλάδο της ενέργειας.

Φιλοσοφία - Στόχοι

Η ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ συνεχίζει να εξελίσσεται ραγδαία και γίνεται μέρος της καθημερινότητας του κόσμου, τροφοδοτώντας με υγραέριο χιλιάδες επιχειρήσεις, εμπορικές, βιοτεχνίες, βιομηχανίες, πρατήρια υγραεριοκίνησης (Autogas) και οικίες, προσφέροντας ολοκληρωμένες λύσεις με τεχνικές εγκαταστάσεις υψηλών προδιαγραφών. Κύριο μέλημα της ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ είναι η υιοθέτηση και η εφαρμογή όλων των πρωτοβουλιών, σχεδίων, προγραμμάτων και νομοθετικών ρυθμίσεων, που ενισχύουν την ασφαλή, αποδοτική και βιώσιμη ανάπτυξη του υγραερίου, ως εναλλακτικού καυσίμου στην Ελλάδα Όραμα και συνάμα υπόσχεση της ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ είναι να συνεχίσει αδιάλειπτα να είναι το Νο1 στην καρδιά του Έλληνα καταναλωτή.

Κοινωνική Δράση

Η εταιρεία, από το ξεκίνημά της, ταύτισε την πορεία της με τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών και με την ανάληψη συγκεκριμένων δράσεων που προάγουν τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και την προστασία του περιβάλλοντος.
Με στοχευμένες κινήσεις, συμμετέχοντας σε πρωτοβουλίες τοπικών φορέων και ΜΚΟ και με την κατά καιρούς εθελοντική δράση των εργαζομένων της, έχει συνεισφέρει στη στήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων.
Επίσημος χορηγός των λαμπαδηδρομιών των Ολυμπιακών Αγώνων, η ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ έχει προωθήσει ενεργά την ολυμπιακή ιδέα. Επίσης, στηρίζει, σε κάθε ευκαιρία, τη δράση τοπικών αθλητικών συλλόγων και πολιτιστικών πρωτοβουλιών.
Καθ’ όλη την παρουσία της τα τελευταία 60 χρόνια, έχει ανεπιφύλακτα προαγάγει τις συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού και έχει εφαρμόσει κοινωνικά υπεύθυνες πρακτικές σε κάθε δραστηριότητά της.
Τέλος, ο ίδιος ο Κώδικας Δεοντολογίας του ομίλου, δεσμεύει την εταιρεία στην πολιτική της απέναντι σε θέματα ασφάλειας του πολίτη και προστασίας του περιβάλλοντος. Στη συμπεριφορά της απέναντι στο κοινωνικό σύνολο, στους εργαζόμενούς της, στους όρους λειτουργίας της μέσα στην αγορά, καθώς και στις σχέσεις της με όλους τους φορείς με τους οποίους συνεργάζεται.

Κώδικας Δεοντολογίας

Η Πετρογκάζ όχι μόνο προσφέρει οικονομικά προϊόντα, απολύτως ασφαλή και σε πλήρη συμμόρφωση με την Ελληνική νομοθεσία αλλά λειτουργεί πάντα με βάση τις αξίες και τις κατευθύνσεις του Κώδικά Δεοντολογίας που διαθέτει. Ο κώδικας αυτός θέτει ξεκάθαρους κανόνες έτσι ώστε η Εταιρεία να λειτουργεί πάντα αποτελεσματικά σε αυτό το περιβάλλον αξιών, με σεβασμό στο συνάδελφο, το συνεργάτη, τον πελάτη και τον ανταγωνιστή.

Μοναδική ποιότητα ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ

Στις προηγμένες τεχνολογικά εγκαταστάσεις μας, οι φιάλες ελέγχονται διεξοδικά πριν από κάθε πλήρωσή τους με υγραέριο και υπόκεινται σε περιοδική και συστηματική συντήρηση. Οι γνήσιες φιάλες ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ φέρουν τάπα και θερμοσυρρικνωτική ταινία , για εξασφαλισμένη ποιότητα. Πρόσθετα σε κάθε πλήρη φιάλη ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ, τοποθετείται γύρω από το ρουμπινέτο, μια κυκλική πλαστική καρτέλα με οδηγίες χρήσης και ορθής τοποθέτησης. Πριν από κάθε χρήση φιάλης, ο χρήστης πρέπει να σιγουρευτεί ότι έχει διαβάσει και κατανοήσει τις οδηγίες αυτές.

Πιστοποιήσεις

H ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ έχει ως κύριο στόχο την παροχή προϊόντων και υπηρεσιών υψηλού επιπέδου, με έμφαση στην ασφάλεια, στον σεβασμό στο περιβάλλον, στην οικονομία και στην εξυπηρέτηση του πελάτη. Ακολουθεί λοιπόν μία σειρά αυστηρών διαδικασιών και είναι πιστοποιημένη κατά ISO 9001..