Εμφιαλωμένο Υγραέριο

FAQ’s για Εμφιαλωμένο Υγραέριο

Πώς καταλαβαίνω την ύπαρξη διαρροής υγραερίου;

Η διαρροή υγραερίου ανιχνεύεται εύκολα και έγκαιρα λόγω της χαρακτηριστικής οσμής που έχει το υγραέριο. Άλλοι τρόποι ανίχνευσης της διαρροής είναι το «θόλωμα» όταν κοιτάμε προσεκτικά την κοντινή περιοχή της διαρροής (λόγω του φαινομένου της διάθλασης) και σε μεγαλύτερης έκτασης διαρροή ο θόρυβος ή το πάγωμα στο σημείου που διαρρέει το υγραέριο. Σε κάθε περίπτωση, για να βρούμε ακριβώς το σημείο απ’ όπου έχουμε διαρροή, αρκεί να κάνουμε χρήση ειδικού σπρέι ανίχνευσης διαρροών ή χρήση σαπουνόνερου. Στο σημείο που βρίσκεται η διαρροή θα παρατηρήσετε την εμφάνιση φυσαλίδων.

Γιατί φιάλες υγραερίου ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ?

Αμεσότητα στην προμήθεια, ασφάλεια, οικονομία, αξιοπιστία.

Πως μπορώ να προμηθευτώ φιάλες για το σπίτι μου ή την επιχείρηση μου?

Ανάλογα με την περιοχή που βρίσκεται η οικία σας ή επιχείρηση σας επιλέξετε την πλησιέστερη εγκατάσταση της ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ για την ταχύτερη εξυπηρέτηση σας.

Πώς ξεχωρίζω ότι μια φιάλη είναι ασφαλής και μπορεί να χρησιμοποιηθεί;

Απλά, αγοράζοντας φιάλες της ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ, διότι στην ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ, η διαδικασία πλήρωσης των φιαλών υγραερίου στα νόμιμα εμφιαλωτήρια ακολουθεί πάντα αυστηρούς κανόνες ασφαλείας. Κάθε φορά που η κάθε φιάλη αδειάζει, επιστρέφεται μέσω του δικτύου της ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ στις εγκαταστάσεις μας, όπου και υπόκειται σε αυστηρούς ελέγχους πριν πληρωθεί με υγραέριο. Εφόσον κριθεί κατάλληλη γεμίζει εκ νέου, υφίσταται έλεγχο για υπερπλήρωση, γίνεται συμπληρωματικός έλεγχος για διαρροές, ενώ εξετάζεται η καλή λειτουργία του ρουμπινέτου και στη συνέχεια η φιάλη “σφραγίζεται” με ειδική τάπα ασφαλείας και με θερμοσυρικνωτικό κάλυμμα. Ποτέ μην χρησιμοποιείτε φιάλες χωρίς τη “σφραγίδα” , και ενημερώστε άμεσα την ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ σε περίπτωση που κάποια τέτοια φιάλη φτάσει στα χέρια σας.

Επιτρέπεται να γεμίσω ξανά την φιάλη μου?

Όχι δεν επιτρέπεται διότι:

  1. Η παράνομη εμφιάλωση είναι αδίκημα και διώκεται. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία η πλήρωση των φιαλών με υγραέριο επιτρέπεται μόνο στις νόμιμες εγκαταστάσεις εμφιάλωσης, όπου και μπορεί να γίνει ο έλεγχος της κατάστασής της. Φιάλες μας θα βρείτε ΠΑΝΤΟΥ σε όλη την ΕΛΛΑΔΑ μέσω του πλήρους δικτύου εξουσιοδοτημένων αντιπροσώπων.
  2. Γεμίζοντας ξανά την φιάλη εκτός των εγκαταστάσεων της ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ δεν εξασφαλίζετε όλα εκείνα τα πλεονεκτήματα που σας προσφέρει η ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ, όπως τον έλεγχο της φιάλης και τη σωστή ποσότητα του προϊόντος.

Πώς εξασφαλίζομαι για το προϊόν που αγοράζω?

Εξασφαλίζετε την ποιότητα ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ εφόσον η φιάλη που αγοράζετε προσέχετε να έχει όλα τα διακριτικά της ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ και είναι σφραγισμένη στο ρουμπινέτο με το λογότυπο της ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ. Το εμπορικό μας δίκτυο είναι έτοιμο να σας λύσει κάθε απορία και να καλύψει τις ανάγκες σας με τον πιο ενδεδειγμένο, ποιοτικό, ασφαλή και οικονομικό τρόπο. Επιλέγοντας μέσω του ευρύτατου δικτύου των χιλιάδων αντιπροσώπων και σημείων πώλησης, εξασφαλίζετε την ποιότητα της ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ και την βεβαιότητα ότι κατά την διαδικασία εμφιάλωσης έχουν τηρηθεί οι αυστηρότερες προδιαγραφές για ένα ασφαλές τελικό προϊόν.

Τι μπορώ να κάνω σε περίπτωση που επιθυμώ μεγαλύτερη αυτονομία?

Αν και η φιάλη χρησιμοποιείται συνήθως όταν έχουμε μικρές καταναλώσεις δηλαδή όπου απαιτείται σχετικά μικρή παροχή υγραερίου, μπορεί να καλύψει και μεγαλύτερες καταναλώσεις όταν τοποθετηθούν σε συστοιχίες 2-3 ή και περισσοτέρων ανάλογα με τον χώρο και την χρήση, οπότε και μεγαλύτερη παροχή μπορούν να αποδώσουν αλλά και να υπάρχει αύξηση της διαθεσιμότητας, διότι δίνεται η δυνατότητα αντικατάστασης των φιαλών που αδειάζουν, ενώ οι πλήρεις εξακολουθούν να εξυπηρετούν την κατανάλωση.

Τι βάρος έχει κάθε φιάλη?

Το βάρος της κάθε φιάλης αφορά το περιεχόμενο της σε υγραέριο, ενώ το απόβαρό της αναγράφεται πάνω σε αυτήν.
Οι φιάλες ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ υπάρχουν στα εξής μεγέθη:
Φιάλη 10kg μίγματος ολικής χωρητικότητας 23,8 lt
Φιάλη 14kg μίγματος ολικής χωρητικότητας 30,6 lt
Φιάλη 13kg προπανίου ολικής χωρητικότητας 30,6 lt
Φιάλη 25kg προπανίου ολικής χωρητικότητας 59,5 lt

Πόσο διαρκεί μια φιάλη?

Η διάρκεια της κάθε φιάλης ποικίλει ανάλογα με τον τύπο της.

Γιατί υπάρχουν μπλε και ασημί φιάλες υγραερίου?

Η φιάλες ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ διακρίνονται σε δύο βασικές κατηγορίες:
a) στις μπλε φιάλες μίγματος (οικιακής χρήσης) 10kg και 14kg
b) στις ασημί φιάλες προπανίου (επαγγελματικής χρήσης) 13kg και 25kg